Pénztárgép folytatásos képregény-komédia még ki tudja hány részben

Online pénztárgépek üzemeltetése esetén felmerülő kérdések:

– Éves „kiíratás” helyett éves szervíz kötelező, amit egy hitelesítő hologramos matrica drágít meg állítólag, és gyakorlatilag csupán a pénztárgép érintetlenségét hivatott hitelesíteni. Nem naptári évhez, hanem a a pénztárgép üzembe helyezéséhez viszonyítva kell az egy évet figyelni!

– Nem könnyű cseregépet kapni a meghibásodások idejére. Ha „8 napon túl gyógyuló” a készülék, és nem ad a szerviz a javítás idejére cserét, akkor legolcsóbb megoldásnak a kézi készpénzfizetési számlázást javasoljuk, azt viszont kötelező bejelentenünk, és a javítás idejéről így nem összesítő nyugtát kell beütni a meggyógyult gépbe, hanem napi bontásban tételes jelentést kell beküldenünk a NAV-nak. 

előzmények többek között:

Megkaptuk ügyfélkapun a NAV által küldött értesítőt a 300-as pénztárgép-megrendelések törléséről. Az ügy követhetetlenségére való tekintettel javaslom, hogy a forgalmazóknál célszerű szétnézni, és megkérdezni tőlük, hogy szerintük melyik ******-közeli gép az, amelyik a céloknak megfelelően még alkalmazható. Kis forgalom mellett ügyfeleink azt jelezték, hogy ezek a lengyel gépek is használhatóak, bár többségük játék-pénztárgépnek tűnik, ám úgy néz ki, hogy csak ezeket fogják engedélyezni. Talán már van némi tapasztalat a megbízhatóságukra vonatkozóan a szervizekben. Az Alt Cash nemrégiben bizakodóan nyilatkozott, hogy két profi gépe is engedély közelében van (270-es átdolgozott változata, és a 440-es), de mi már nem hiszünk semmiben, viszont kötelességemnek tartom az azonnali tájékoztatást a változásról.

Közzétéve:
Hírek kategóriába sorolva