Új pénztárgép : támogatás igénylése a cseréhez

A mai nappal megjelent a még nem létező pénztárgépek vásárlásához igényelhető támogatás formanyomtatványa, és az alkalmazásához szükséges közlemény

www.nav.gov.hu/data/cms293466/Kozl_tam_rend_vegleges_2013.06.04.pdf

És máris változott újra, úgy tűnik:

Szeptemberi haladék a pénztárgépek online bekötésére

Egyelőre a kivárást és a kereskedőknél történő tájékozódást javasoljuk ügyfeleinknek! A határidő lejárta előtt még várható újabb gépek engedélyezése. Nagyobb, vagy akár csak közepes forgalmú üzletek számára kis gagyi, lassú eszköz megvásárlását nem javasoljuk. Nagyon figyeljenek oda, hogy a géphez milyen havidíjú szolgáltatást adnak! A POS-terminálok (bankkártya-leolvasók) esetében hasonló adatforgalom mellé 500 Ft körüli díjról beszélnek, míg a jól megszervezett pénztárgép-csere esetében már 5-10.000 Ft-ról is hallani rémhíreket. Mivel a SIM-kártya beégetve érkezik a géppel, a későbbi szolgáltatóváltás előre láthatólag nagyon körülményes lesz, ha lehetséges egyáltalán.

Augusztus 14-ei információk szerint (NAV-kamara-előadás):

– akinek május 1 és augusztus 31 között telik be az admemória, vagy válik használhatatlanná a gépe, az az új beszerzéséig kézi nyugtát adhat.

– az új gépek gépkönyve szigorú számadású nyomtatvány, megőrzési kötelezettsége 8 év! Pótlása csak a gép beszerzési bizonylatának (számlája) megléte esetén lehetséges. Újdonság, hogy a hibák bekövetkeztét a felhasználó köteles haladéktalanul beleírni, nem várhat a szervízre!

– évente kötelező szervízzel láttamoztatni az új gépeket, hogy azok üzemképesek, egyben vannak, nem barmolta meg őket senki.

– minden tényleges nyitvatartási napon kötelező nyitást és zárást végezni a gépen, a nyitó váltópénzt kötelező beütni (eddig is célszerű volt, hogy ne kelljen külön adinisztrációt vezetni).

– ha a gépet más telephelyre viszik, azt előtte 5 nappal be kell jelenteni.

– ha a gépet 30 napnál tovább nem használják, azt be kell jelenteni, mint ahogy azt is, ha a szüneteltetés után újra használni akarjuk azt.

Még újabb: (aug 15) Külön szolgáltatáscsomatot állított össze a Magyar Telekom az online adatkapcsolatra képes pénztárgépeket üzemeltető kereskedők részére. A cég 2300 forintért komplex csomag ad a boltosoknak.  (index)

Közzétéve:
Hírek kategóriába sorolva